Progressiva glasögon

Alla på jobbet driver om synen nu när vi börjar närma oss 50 de flesta i alla fall och alla är rörande överens om att gränsen för progressiva glasögon går vid 50. Nu tror ju jag att en optiker inte alls hade hållit med, men faktum är att av de som redan har fyllt 50 som jag känner, har allihopa fått progressiva glasögon efter det eller nära inpå 50 år. Men det ligger ju någonting i det eftersom ögat naturligt blir stelare och inte lika flexibelt med åren så förr eller senare så måste i princip alla har progressiva glasögon.

Vad är progressiva glasögon?

Progressiva glasögon är till för att du ska kunna se skarpt på både nära och långt håll. Glasen har olika styrkor i ett och samma glas vilket är väldigt praktiskt så att du slipper hålla på att ta av och på två olika typer av glasögon. Det progressiva glaset kan bestå av många olika slipningar som krävs för att rätta till varje persons unika synfel. De flesta av de progressiva glasögonen tillverkas med modern digital slipteknik och materialen är numera väldigt mycket mer tåliga. De är inte bara lättare att slipa utan ger också lätta och snygga glas av hög kvalitet.

Progressiva glas med skydd

De progressiva glasögonen har ofta mycket bra inbyggt skydd mot UV-strålning. Även antireflex och skydd mot repor brukar ingå. Enligt undersökningar är de flesta som behöver progressiva glasögon över 45 år. Det brukar bli så att du antingen ser bra på långt håll eller nära håll. Om du ser bra på långt håll är det vanligt att du tidigare behöver ett par glasögon för att se på nära håll. De som ser dåligt på långt håll brukar klara sig längre innan de börjar se dåligt på nära håll men till slut möts det ungefär halvvägs och då är det dags för ett par progressiva glasögon.