Hyresrätt i Stockholm

Min dotter ska flytta till Stockholm efter jul. Hon tycker det ska bli jättekul, jag är inte lika begeistrad. Att hamna 50 mil från sin enda dotter känns inte så bra. Men givetvis gläder jag mig för hennes skull. Hon har fått sitt drömjobb och ska få uppfylla sin högsta önskan. Tyvärr har hon ju ingenstans att bo ännu.

Hon har ställt sig i bostadskö för några månader sedan, men tyvärr är det bara bostäder långt ut i förorten och i problemområden som erbjuds. Hur sjutton gör man för att hitta en hyresrätt i Stockholm? Helst vill jag att hon ska ha en lägenhet i sitt namn, alltså inte i andra eller i värsta fall i tredje hand. Man har ju hört hur mycket lurendrejeri det finns inom lägenhetsbranschen i Stockholm.

Tyvärr har jag och hennes pappa inte ekonomiska möjligheter att hjälpa henne att köpa en lägenhet heller.

Hyresrätt i Stockholm utan att köa

När jag först hörde talas om att man kunde fixa en hyresrätt i Stockholm utan att stå i kö tyckte jag det lät för bra för att vara sant. Men med lite tur så kan det faktiskt gå. Det finns företag som erbjuder dig att få mail eller sms när det dyker upp s.k. först-till-kvarn lägenheter. Du slipper själv att bevaka detta och kan direkt ta kontakt med hyresvärden när du får ett meddelande. Givetvis kostar det en slant att prenumerera på dessa tjänster, men det kan vara värt pengarna om man lyckas få en lägenhet.

Det är en större andel av bostadsbolagen som låter sina lägenheter stå utanför köerna och istället kör på först-till-kvarn. Så det är alls inte omöjligt att få en lägenhet i första hand på detta sättet. Min dotter har två bekanta som lyckats få varsin lägenhet på det här sättet. Den ena bor väldigt centralt och den andra lite längre från city, men ändå inte mer än en halvtimma med pendeltåget.