Husbygge, en historia

Vi har bestämt oss för att bygga ett hus jag och min man. Vi har köpt en tomt nära havet. Det är så mycket att tänka på när man bygger nytt. Allt från miljöpåverkan till energikostnad. En sak som är viktigt att tänka på är så att fukt inte kommer upp ur bottenplattan, samt att man kan ventilera bort till exempel radon. Radon finns ju naturligt i berggrunden. Vi har i alla fall hittat en firma som som håller på med mekaniskt ventilerade golv. Vi har tänkt att det kan vara en idé att ha detta eftersom det bidrar till lägre energiförbrukning och i dessa tider behöver man tänka på detta. Det som också är bra med etta är att det ventilerar bort fukt, mögel lukt och radon så detta aldrig kommer in i inomhusmiljön. Nu har vi i alla fall valt vilken typ av golv vi vill ha.

Det går framåt

Vi har nu kommit till den delen i husbygget då det är dags att installera det mekaniskt ventilerade golvet. Vi skall även ha detta golvet i vårt inglasade uterum, det är toppen att man även kan ha detta golvet i utomhusmiljöer. Det blir ett helt annat klimat i uterummet på vintern tack vare det mekaniskt ventilerade golvet.

Nästan klart

Nu är huset så gott som klart. Alla golv är på plats, även uterummet är klart. Det enda som är kvar är installationen av vitvarorna i tvättstugan och köket. Gissa om golvet är skönt att gå på. Jag känner på mig att uppvärmningskostnaden kommer att bli låg. Alla de andra fördelarna  mekaniskt ventilerade golvet märker man ju inte av lika tydligt men inomhusluften är iallafall kanon. Jag känner på mig att vi kommer trivas i vårt hus.