På jakt efter nya kläder

Älgjakt är en populär aktivitet bland jägare runt om i Sverige. Varje år bedrivs jakt för att hålla nere antalet älgar i de svenska skogarna. Alltför många älgar kan skapa stora skador på skog o mark. För mycket älgar leder även till fler viltolyckor på vägarna.

Löshundsjakt är ett sätt att jaga älg. Under jakt med hund hjälper hunden till att hitta älgen och gör en markering när han har vittring på djuret. Jägaren kan därefter smyga sig på älgen och försöka avlossa ett skott med bössan.

När du jagar är det skönt med bekväma kläder anpassat för jakt, det finns ett par butiker som har ett brett utbud av jaktkläder. Ett exempel är https://www.jagarliv.se/. Företaget erbjuder ett urval av plagg anpassat för jakt i skogen.

Tänk på att jakt i Sverige är reglerat i olika lagar och förordningar. Du får bara fälla ett visst antal djur varje år och det skiljer sig åt var i landet du befinner dig.

Älgjakten brukar starta i början av hösten och fortlöpa cirka 3-4 månader. Älgkött är en delikatess och en av mina favoriter på middagsbordet. Till köttet äter jag gärna potatis och en klick lingonsylt.

Nu är det inte så ofta man får älgkött på tallriken. Vanligtvis blir det enklare rätter som pasta, soppor och pajer. På frukostbordet brukar jag ofta köra gröt och en kopp svart kaffe. Till gröten passar en klick äpplemos eller drottningsylt.

Lagar du mat till jobbet? Jag försöker ta med matlådor ett par dagar i veckan. För att få lite variation besöker jag även lunchrestauranger under arbetsveckan. Vi har ett par lunchställen nära kontoret.

När kylan nu slår sitt grepp utomhus är det skönt med en tjock tröja och mössa. Om du letar nya kläder kan jag varmt rekommendera en vända på nätet. Du får ofta ett lägre pris jämfört med fysiska butiker. Det som kan kosta lite extra är frakten, men ofta blir totalpriset lägre jämfört med traditionella klädbutiker. Jaktkläder kan du hitta hos Jägarliv.se