Återigen ett samtalsämne värt att ta upp

Jag vet att jag ofta pratar om olika ingrepp som berör skönhet och vårt utseende och jag får helt enkelt inte nog av att diskutera detta i ett forum för tankar och funderingar. Det är hela tiden ett dilemma om att man ska vara för och emot men ibland så inser jag att det inte ens behöver handla om att man ska ta ställning, utan mer om att bara låta det vara ett samtalsämne att ta upp. På middagen med svärföräldrarna eller på en spelkväll med kompisarna. Det är värt att ta upp det oavsett.

Bröstlyft med implantat är ett ingrepp som Citylaser i Göteborg gör och detta är något som många reagerar starkt på. Speciellt när unga tjejer tar beslutet om att göra ett bröstlyft med implantat. Men har inte de en vilja? Har inte de rätten att få känna sig nöjda med sina kroppar?

Kroppen förändras

Oavsett om du är kille, tjej eller inte har ett definierat kön så förändras kroppen längs med att livet passerar. I takt med åldern eller i samband med förändringar i livet. Hos en kropp med bröst kan de blir mer hängiga, vilket givetvis är naturligt, men att åtgärda detta kan bli minst lika naturligt. Du är oavsett inte själv om att ta kontakt med en klinik för att få hjälp med detta.

Bröstlyft med implantat är ett ingrepp som minskar häng och formar om bröstet så att det känns fastare. Du kan göra det både med eller utan implantat men väljer du med implantat så kan du även öka volymen om du skulle önska. Men oavsett är min poäng att det är viktigt att vi pratar om sådant här. Inte för att normalisera ingreppet men för att göra det fritt att göra vid egen vilja. Ta upp det vid middagsbordet och se vad dina nära och kära säger och försök då kanske också prata gott om det – för allas skull.