En mormor lär sig spela gitarr

Jag har alltid drömt om att kunna spela gitarr. Tyvärr fick jag aldrig chansen när jag var liten och gick i musikskolan. Om man ville spela ett instrument när jag gick på lågstadiet så var man tvungen att börja med blockflöjt. Efter ett år kunde man sedan välja ett annat instrument om blockflöjtsläraren ansåg att man kunde grunderna. Men vår lärare försökte hela tiden påverka oss att välja de instrument han tyckte var lämpliga för oss.

För mig valde han trumpet! Jag avskyr trumpetmusik, men gjorde som han sa. Efter nåt halvår med trumpet gick jag över till trombon. Det var lättare att spela trombon, men jag hatade den jättestora väskan som min trombon låg i. Den var som en stor avlång fyrkant, inte formad efter trombonen ett endaste dugg. Och en gång i veckan fick jag släpa den stora väskan 2 km ner till trumpetläraren och sen 2 km uppför hem igen.

Efter fyra år med trumpet och trombon flyttade vi och äntligen kunde jag avsluta mitt kapitel som bleckblåsare. Jag drömde fortfarande om att spela gitarr, men sen kom det en massa annat kul i vägen så jag glömde snabbt min dröm.

Gitarrist – min nya hobby

Nu har jag äntligen gjort slag i saken och börjat spela gitarr. Jag hittade en gitarrkurs där jag bor och tog några lektioner först. Sen har jag skaffat mig jättebra läroböcker i gitarr. Det är Gitarristen och den finns i tre delar. Ska du köpa en bra lärobok så kan jag rekommendera Gitarristen. Var hittar man den kanske du undrar. Du hittar Gitarristen, hela serien hos Notlagret.

Jag använder mig också mycket av YouTube om det är något jag inte fattar. Där kan man hitta det mesta och jag lär mig mer och mer för varje dag.

Egentligen känner jag att jag är för gammal för att bli en bra gitarrist, men för husbehov räcker min kunskap och fingerfärdighet. Jag spelar nu och sjunger ihop med barn och barnbarn när de är på besök och det känns så himla fint.