Tranemo skyddskläder – ett bra val

Tranemo skyddskläder är ett företag som är specialiserade på att utveckla och tillverka arbetskläder som skyddar bäraren. Det kan handla om att skydda mot olika risker i arbetet som hetta, flammor, ljusbågar, smält metall, kemikalier eller explosionsrisk.

Tranemo skyddskläder vill inte att någon ska behöva skada sig allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde ha förebyggt eller lindrat konsekvenserna av olyckan. Företaget är ledande inom utvecklingen av flamskyddskläder. Genom att välja kläder från Tranemo får du rätt skydd för de arbetsuppgifter du utför. De använder enbart inherent flamskydd som inte nöts eller tvättas ur tyget.

Tranemo skyddskläder har funnits sedan 1930-talet men är inget gammalt mossigt företag för det. De jobbar aktivt inom områden som miljö, socialt ansvarstagande, rättvisa och jämlikhet.

Tranemos miljöstrategi

Tranemo skyddskläder har som mål att skapa skyddskläder i världsklass samtidigt som de minimerar sin miljöpåverkan. De vill aktivt bidra till ett bättre samhälle i harmoni med miljön.

Socialt ansvarstagande

Tranemo ser sina medarbetare som den viktigaste resursen som lägger grunden för utvecklingen av företaget. De vill erbjuda en bra fysisk arbetsmiljö, en god laganda och rättvisa villkor där det ska finnas möjligheter för de som vill utvecklas inom arbetet.

Tranemo Skyddskläder jobbar också aktivt med arbetsförhållanden för människor som arbetar längre ner i leverantörskedjan. Tranemos leverantörsavtal är omfattande och tar upp frågor kring till exempel miljö, etik och arbetsvillkor.

Jämställdhet

Tranemo vill bidra till ökad jämställdhet och stöttar företag som vill satsa på att anställa fler kvinnor i mansdominerade yrken. Detta gör de genom att utveckla flamskyddskläder för kvinnor. Tidigare har kvinnorna fått använda dåligt anpassade kläder i herrstorlekar. Men med Tranemos skyddskläder kan även kvinnor få välpassande skyddskläder.

Tranemo har satsat på en unik gravidbyxa. Det går att välja många olika byxmodeller och få denna anpassad till en gravidbyxa. Byxorna anpassas så att även gravida kan bära denna och samtidigt få det skydd som behövs i olika yrkesroller.